C - Bouw

Welkom in de C-bouw! Hier krijgen de groepen 5 en 6 les. We beginnen elke dag met de bijbelles, om van alles te leren over God en Hem beter te leren kennen. We nemen dan ook de tijd om tot God te bidden en voor Hem te zingen. In de rekenles maken we sommen, trainen we de tafels, breken ons hoofd over breuken en leren we analoog en digitaal klokkijken. Bij taal maken we kennis met persoonsvorm en onderwerp, oefenen we het schrijven van verhalen en leren we er elke week tien nieuwe woorden bij. Omdat lezen heel belangrijk is, oefenen we dat vaak, zodat de avi-niveau's flink omhoog gaan. Kortom, er wordt hard gewerkt!

We krijgen in groep 5 en 6 ook Engels. Dat is echt heel erg leuk. Met het digibord doen we allerlei leuke oefeningen zodat we al best veel engels woorden kunnen.

 Drie keer per week doen we Topondernemers! Dan werken we met de hele C bouw aan het zelfde thema. Bijvoorbeeld Middeleeuwen. We leren dan alles wat er bij de middeleeuwen hoort. We maken opdrachtkaarten. Die we kunnen vinden als we met onze inlogcode inloggen op de site van Topondernemers. Op die site staat ook informatie en filmpjes die we kunnen gebruiken om de opdrachten goed te maken. Soms maak je een opdracht alleen, soms met iemand anders en ook wel eens met een groepje. Per thema zijn er 15 kaarten, je hoeft ze niet allemaal te doen, je mag kiezen uit de kaarten die de juf of meester aangeeft. We werken ongeveer 6 weken aan 1 thema. Als je een kaart af hebt mag je presenteren aan de groep wat je hebt gedaan, de kaarten verwerken we bijvoorbeeld in een muurkrant of powerpoint presentatie. We gaan soms ook op excursie als het bij ons thema past.

We vinden het in de C-bouw heel belangrijk dat we goed met elkaar omgaan. Daarom besteden we daar ook veel aandacht aan. We beginnen het jaar met klassevergaderingen zodat iedereen weet wat de afspraken in de klas zijn. We doen samenwerkingsspellen en praten we over hoe we goede klasgenoten voor elkaar kunnen zijn. We proberen op deze manier de sfeer in de bouw en de klassen goed te houden.