Hoofdluispreventie

We controleren de leerlingen op school regelmatig op luizen en we rekenen daarbij ook op uw medewerking. Behandel uw kinderen als het nodig is met speciale lotions of shampoos. Advies kunt u krijgen bij apotheek of drogisterij. Denkt u ook aan meubilair, beddengoed, knuffels, kleding, auto, etc.? Deze ook graag luis- en neetvrij maken om verdere besmetting te voorkomen.

Na elke vakantie worden alle groepen gecontroleerd op de aanwezigheid van luizen of neten (eitjes). Wanneer er hoofdluis gevonden wordt, wordt deze groep na 3 weken weer opnieuw gecontroleerd. Ook wanneer er tussendoor melding wordt gemaakt worden de desbetreffende groepen weer gecontroleerd.

Het luizenteam heeft nog steeds nieuwe mensen nodig. Geeft u alstublieft op om mee te helpen om de school luisvrij te maken en te houden! Voor informatie kunt u terecht bij juf C. van Zwol. 

Alle kleuters krijgen op de EBS een Luizencape. Deze capes gaan met de kleuters mee naar de volgende groepen. Op deze manier zullen alle leerlingen t.z.t. over een eigen cape beschikken. Wilt u zelf voor uw zoon/dochter alvast een cape aanschaffen, neem dan contact op met de school.

 

 

Als wij hoofdluis constateren

Hier volgt de gang van zaken bij constatering van hoofdluis bij kinderen: wanneer bij een kind neten worden gevonden, krijgt u een telefoontje van de leerkracht.

Echter, wanneer we luizen vinden wordt u gebeld met het verzoek uw kind meteen van school te komen halen zodat de kans op verdere verspreiding van luizen meteen tegen wordt gegaan!

Wij raden u dan ook aan om thuis elke week, bijvoorbeeld na het douchen, uw kinderen te controleren en grondig te kammen met een speciale luizen- en netenkam!

 

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van de GGD: www.ggdbzo.nl

Zoek op "hoofdluis".