Onze School

Onze missieKwaliteit en identiteit hand in hand

EBS Online is een Evangelische basisschool waar bijbelgetrouw onderwijs wordt gegeven en waar Jezus centraal staat. Onze medewerkers hebben een passie voor God en voor het werken met kinderen. We bieden kwalitatief goed onderwijs volgens een uniek onderwijsconcept. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich bewust worden van de talenten die God hen heeft gegeven en stimuleren hen zich daarin te ontwikkelen. Als volgelingen van Jezus en toegerust met Bijbelse waarden, leren ze hun talenten toe te passen in hun dagelijks leven en in de maatschappij. Dit zorgt ervoor dat leerlingen hun verantwoordelijkheid nemen, actief bijdragen aan een positieve samenleving en een zegen zijn voor de maatschappij.

Onze missie is direct zichtbaar bij binnenkomst in onze school.

Evangelisch KindcentrumAlles voor 0-12 jaar onder één dak

De EBS Online is een SPILcentrum, wat staat voor SPelen, Integreren en Leren. Op deze manier kunnen we samen met de kinderopvang, GGD en maatschappelijk werk (Lumens) streven naar een positieve ontwikkeling van ieder kind. Naast basisonderwijs kunnen we dus ook kinderopvang, peuteronderwijs, naschoolse en maatschappelijke opvang bieden en hebben we beschikking over een eigen schoolbibliotheek. Dit maakt een doorgaande leerlijn mogelijk voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Persoonlijke aandachtOverzichtelijke en veilige leeromgeving

Om de kleinschaligheid te bevorderen is onze basisschool in 4 eenheden (we noemen deze A-, B-, C- en D-bouw) ingedeeld, met elk 4 lokalen, een eigen hal en eigen toiletten. Zo kunnen we, ondanks de schoolgrootte, een overzichtelijke en veilige omgeving creëren met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

A-bouw: groepen 1 en 2,
B-bouw: groepen 3 en 4,
C-bouw: groepen 5 en 6,
D-bouw: groepen 7 en 8.

Impressie van onze basisschool

In een positieve omgeving kunnen kinderen beter leren. Dit zie je bij ons terug in het vrolijke, veilig aanvoelende en uitnodigende interieur van de school, de klaslokalen en het schoolplein. Er is ruimte voor zelfstandig werken, samenwerking in de klassen en tussen de klassen onderling. In de hal kunnen ouders/verzorgers elkaar ontmoeten en samen een kop koffie of thee drinken. Neem alvast kijkje in onze school via de Virtuele tour of maak een afspraak voor een rondleiding.

Het bestuur van onze schoolStichting Evangelisch Onderwijs Eindhoven

De Evangelische Basisschool Online valt onder de Stichting Evangelisch Onderwijs Eindhoven (SEOE). De communicatielijnen zijn kort en is er een hoge betrokkenheid onder de bestuursleden. Het bestuur bestaat uit uitvoerende (waaronder de directeur J. Bakker) en niet-uitvoerende, toezichthoudende bestuurders (J. Fijnvandraat, E. Meuken, P. Pronk).

Via het Platform Evangelisch Onderwijs (PEON) hebben we contact met andere Evangelische basisscholen in Nederland, zodat we ervaringen uit kunnen wisselen en kennis met elkaar kunnen delen.

Het ontstaan van onze schoolEvangelische basisschool sinds augustus 2000

Aan de oprichting van de Evangelische Basisschool Online in 2000 is een lang traject voorafgegaan. In 1992 hebben we na een reorganisatie in het basisonderwijs in Eindhoven de eerste stappen gezet. Na een spannende tijd van wachten, hopen en bidden, is in 1999 onze aanvraag goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs en de Gemeente Eindhoven!

In augustus 2000 mochten we de eerste 89 leerlingen verwelkomen. In 2005 zijn we verhuisd naar het nieuwe schoolgebouw, ontworpen door Gerard Venhuizen, dat helemaal aansluit bij ons onderwijsconcept en onze manier van werken. De nieuwe naam: ‘EBS Online’ staat voor de verbinding met God. We zijn Hem dankbaar dat we nu elke dag zo’n 350 leerlingen mogen verwelkomen.

Naast basisonderwijs bieden we ook kinderopvang, peuteronderwijs, naschoolse en maatschappelijke opvang en hebben we beschikking over een eigen schoolbibliotheek met een selectie boeken van de Bibliotheek Eindhoven. In 2023 zal Christelijk Kindercentrum Bambino de dagopvang, het peuteronderwijs en voor- en naschoolse opvang in de nieuwe vleugel van de school onderbrengen.

SchoolliedOver onze identiteit en verbondenheid met Jezus

Voor ons 20-jarig bestaan heeft Marcel Zimmer ons schoollied geschreven. Hij schrijft (en zingt) over onze identiteit, onze verbondenheid met Jezus en wat we onze leerlingen mee willen geven. Nieuwsgierig geworden? Luister hier naar het EBS Online schoollied