Hoofdluispreventie

We controleren de leerlingen op school regelmatig op luizen en neten. Behandel uw kinderen als het nodig is met speciale lotions of shampoos. Advies kunt u krijgen bij apotheek of drogisterij.

Informatie van het RIVM:

www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Vragen_en_antwoorden_over_hoofdluis

 

Na elke vakantie worden alle groepen gecontroleerd op de aanwezigheid van luizen of neten (eitjes). Wanneer er hoofdluis gevonden wordt, wordt deze groep na 3 weken weer opnieuw gecontroleerd. Ook wanneer er tussendoor melding wordt gemaakt worden de desbetreffende groepen weer gecontroleerd.

Het luizenteam heeft nog steeds nieuwe mensen nodig. Geeft u alstublieft op om mee te helpen om de school luisvrij te maken en te houden! Voor informatie kunt u terecht bij juf Lantinga.

 

 

Als wij hoofdluis constateren

Hier volgt de gang van zaken bij constatering van hoofdluis bij kinderen: wanneer bij een kind neten worden gevonden, krijgt u een telefoontje van de leerkracht.

Echter, wanneer we luizen vinden wordt u gebeld met het verzoek uw kind meteen van school te komen halen zodat de kans op verdere verspreiding van luizen meteen tegen wordt gegaan!

Wij raden u dan ook aan om thuis elke week, bijvoorbeeld na het douchen, uw kinderen te controleren en grondig te kammen met een speciale luizen- en netenkam!